top of page

Testimonials

Eddie Babbage - Perspectiva unui insotitor al pacientului

Numele meu este Eddie Babbage. Soția mea Gay are cancer pulmonar de stadiul 4 și am venit la Clinica ChemoThermia din Londra - Regatul Unit.

 

Mulți cred că Turcia este într-adevăr o țară din lumea a treia, dar când ajungeți aici veți înțelege în curând că, cu siguranță nu este. Deși au avut loc explozii în Istanbul, străzile sunt pline, iar rutina vieții cotidiene progresează la fel de eficient ca orice oraș cosmopolit de pe pământ. De îndată ce am început să luăm în considerare o vizită la Clinica ChemoThermia din Istanbul pentru tratamentul cancerului pulmonar al soției mele, în curând a devenit clar că mulți prieteni au crezut că ne apucăm de paie. Am studiat anterior opțiunile evidente ale clinicilor de oncologie din Germania, America, Mexic și Cuba și, de fapt, am făcut o vizită la o clinică de vârf din Germania care părea impresionantă ... dar Turcia ?! Am fost în cele din urmă convinsi de faptul că a trebuit să recurgem la mai multe chemo la Marsden, deoarece NHS nu avea nimic mai bun să ne ofere. Clinica ChemoThermia din Istanbul a parcurs de-a lungul anilor o abordare integrată a chimioterapiei, care are efecte secundare mai puțin dăunătoare decât tratamentele standard, dar, mai important, a dus la rezultate foarte reușite.    

Soția mea a supraviețuit mai mult de 6 ani de tratament în Regatul Unit de la un diagnostic de adenomacarcinom în stadiul 4, care a suferit dificultăți de respirație în 2010. Ruta convențională NHS a constat în standardul de 4 luni de chemo, urmat de Tarceva la Royal Marsden fantastic Dr Popat și apoi un proces la Christie din Manchester pentru Targrisso, deși cu unele tratamente mai puțin convenționale, dieta și adaptările stilului de viață aruncate în peste ani. Din păcate, am reușit să reușim foarte bine boala până când progresul a apărut din nou, iar NHS a ieșit din opțiuni, iar dr. Popat nu putea decât să ofere chemo din nou.

Este întotdeauna dificil de știut care este abordarea corectă a protocolului care există între pacient și oncologul primar atunci când se iau în considerare tratamente alternative private. Am avut o mare relație cu dr. Popat și un respect și mai mare pentru avocatul lui, dar situația lui ca șef al unității pulmonare la Royal Marsden este limitată de limitările finanțării din partea NHS. Nu am vrut să ne ardem podurile acolo, dar totuși am început să fac schimb de note medicale prin e-mail cu Dr. Slocum la Clinica ChemoThermia. El a fost eficient, receptiv și foarte familiarizat în limba engleză și a înțeles exact calea de tratament pe care o urmasem de-a lungul celor 6 ani de boală. În curând am convenit asupra unei vizite săptămânale care urma să includă consultarea, scanarea PET și testele de rutină urmate de o cale de tratament recomandată în funcție de rezultate.

Timpul este esențial atunci când se ocupă de progresia acestei boli și astfel, la doar o săptămână mai târziu, am fost la bordul avionului de 3 ore la Istanbul pentru a fi întâmpinați la aeroport de șoferul clinicii și a fost dus la hotelul nostru situat la colț de clinică . În dimineața următoare, după o întâlnire cu dr. Slocum, am mers la scanarea PET, am avut un RMN pe creier și niște teste de rutină ... Toate executate foarte eficient și ne-am întors o zi mai târziu pentru a auzi rezultatele.

A fost convingerea noastră că vom beneficia de regimul chimic integrat pe care îl cunoaștem mai ales această clinică, dar spre surprinderea noastră, după dr. Slocum și asociații săi, eminentul profesor Burkarda și Assist. Profesorul Iyikesici a analizat cu noi starea imediată a soției noastre, de fapt a recomandat o cale de tratament foarte similară cu cea a doctorului Popat. Mintile stralucite gandesc asemenea! Acesta a fost întotdeauna intenția sa de a-mi lua soția într-un studiu britanic pentru medicamentul Crisotinib pentru inhibarea progresiei bolii la pacienții care au mutația C-MET. Numai 2% din toți pacienții cu cancer prezintă această mutație, așa că, deși a avut norocul să aibă această mutație, a avut ghinionul să nu fi fost acceptată în 1 din cele 2 studii care se desfășurau în Marea Britanie în acel moment. Cu toate acestea, a fost o recomandare foarte liniștitoare. În Turcia, medicamentul este puțin mai mult decât jumătate din costul medicamentului din Regatul Unit. Am acceptat planul de tratament cu câteva adăugiri diferite care au contribuit la eficacitatea medicamentului în sine; terapia cu oxigen hyperbaric, hipertermia și unele perfuzii și medicamente complementare pentru a stimula sistemul imunitar natural al organismului. Există o intervenție ulterioară pe care trebuie să o urmăm, aceea de integrare a dietei cetogenice în viața noastră ... Zaharuri și carbohidrați absolut minime care metabolizează în glucoza pe care aceste celule tumorale o adoră; astfel încât în ​​principal proteine ​​și grăsimi nesaturate de acum încolo!

Așa că ne întoarcem în Regatul Unit mult mai inviolați de o experiență foarte pozitivă în Istanbul și sperând pentru un rezultat bun atunci când ne întoarcem într-o lună, moment în care prescripția urmează să fie reînnoită, iar alte scanări PET vor dezvălui succesul acestei abordări integrate această boală teribilă care ucide 20.000 de oameni pe zi în întreaga lume. Speram ca NHS și oncologul nostru să continue să ne susțină unde pot și, în plus, să fie intrigați de această abordare nouă a disciplinei medicale mai ortodoxe.

Turcia nu este deloc o țară din lumea a treia. Dacă Clinica ChemoThermia este un barometru al dezvoltării care a avut loc în ultimele decenii, atunci există un viitor luminos, nu numai pentru expertiza medicală pe care o poate oferi, ci și pentru întreaga țară.

Logistică:

Zborurile zilnice din Regatul Unit încep de la aproximativ 170 de euro. Vizele sunt necesare și pot fi obținute cu ușurință pe Internet, la aproximativ 55 de lire sterline, direct de la ambasadă.

Clinica este situată într-un cartier cunoscut pentru facilitățile sale medicale la etajul 7 al unui bloc modern de birouri, foarte aproape de cartierul Nisantasi, o zonă plină de viață comercială și comercială, la 800 de metri distanță ... Aproximativ 10 de lire într-un taxi, t merge pe deal abrupt! Taxiurile sunt abundente și necostisitoare, dar luați cartea dvs. de hotel împreună cu dvs. dacă doriți să vă întoarceți acolo cu ușurință ... majoritatea șoferilor nu vorbesc engleza.

Clinica va rezerva hotelul dvs. și există un număr de la care puteți alege. Am rămas în hotelul Semsan, la aproximativ 300 de metri de clinică, pentru 40 de euro pe noapte B & B. Clinica a negociat prețul. Este curat, foarte confortabil și personalul prietenos și de ajutor.

Există câteva restaurante foarte locale ...

The Modus Hotel; masa de seara pentru doi este de aproximativ 50 de lire pp. Pranz delicios la restaurantul de sub clinica 20 de lire pp. Un complex de supermarketuri mari, The Real, poate fi gasit de-a lungul drumului de la clinica si preturile reflecta costul redus de trai gasit pe țară. Dacă sunteți puțin mai aventuros și vă simțiți bine, atunci cartierul Nisantasi oferă o gamă largă de restaurante, ne-am bucurat în special de Bi'Garip Meyhane cu mâncarea turcească contemporană și muzica locală relaxată. Mai departe, un taxi de aproximativ 35 de lire este uimitorul cartier Sultanahmet unde puteți să vă plimbați între Grand Bazaar, Moscheea Albastră și Palatul Topkapi între tratamente!

Taxele clinice vor varia, desigur, în funcție de regimul de tratament pe care îl primiți, dar se pare că este cel mai puțin costisitor din orice clinică pe care am cercetat-o. De exemplu, medicamentul care ni sa prescris este de peste 5000 de lire pe lună în Marea Britanie, dar numai Es3200 aici ... aproape jumătate din preț!

bottom of page